Julklappar på nätet & Julklappens ursprung

Julklappens ursprung
Julklappen kommer faktiskt från en lantlig jullek. Man bankade på ytterdörren hos någon som bodde i närheten och kastade in något föremål (ofta en julbock) och sedan gällde det att, utan att bli sedd, ta sig därifrån. Den som blev tagen på bar gärning tvingades till någon uppgift som straff. Men tiden blev ordet julklapp liktydigt med julgåva. Julgåvor var dock inte så vanligt förrän på 1800-talet. Det dröjde fram till 1900-talet innan fattiga familjer började med julklappar enligt modern modell.
De allra flesta brukar rent allmänt uppskatta en julklapp, men det är som sagt inte priset som avgör om en julklapp blir lyckad eller inte. Ett av våra mer vanliga julklappstips är att helt enkelt göra en julklapp själv, eller att välja ut något med särskild omsorg. Just omsorg och omtanke är viktigt. Det är aldrig en bra idé att hålla på att jämföra julklappar med andra, hur mycket man fått, och gråta över julklapparna man aldrig fick. Det finns faktiskt människor som sitter ensamma under julen och som inte har någonting. Kvantiteter och girighet går bort i alla lägen, julen inget undantag.
Allt om julklappar på nätet
Nog sagt om det. Denna sida är ju som sagt var tänkte att handla om julklappar på nätet. Vilka julklappar på nätet som är heta, var man köper julklappar på nätet till bästa pris, och vilka julklappar online som vi tycker förjänar lite extra uppmärksamhet året 2011. Det är i skrivande stund fortfarande höljt i dunkel vilken som blir årets julklapp i år, avslöjas den 15 november, och vi ska givetvis be att få återkomma om vart man köper denna julklapp på nätet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0